نوشته شده توسط : دکتر ستایش

سرطان پستان چيست؟

سرطان پستان بيماري است که در آن سلولهاي پستان از کنترل خارج مي شوند. انواع مختلفي از سرطان پستان وجود دارد. نوع سرطان پستان بستگي به اين دارد که سلولهاي پستان به چه سرطاني تبديل شوند. سرطان پستان مي تواند در قسمت هاي مختلف پستان شروع شود.

 

سرطان پستان يا سرطان سينه چيست ؟

 

تفاوت تومور پستان با سرطان پستان چيست؟

مهم است که درک کنيم بيشتر توده هاي پستان خوش خيم هستند و سرطان نيستند (بدخيم). تومورهاي غير سرطاني پستان رشد غيرطبيعي هستند ، اما در خارج از پستان گسترش نمي يابند. آنها تهديد کننده زندگي نيستند ، اما برخي از انواع توده هاي خوش خيم پستان مي توانند خطر ابتلا به سرطان پستان در زن را افزايش دهند.

 

علل ايجاد سرطان پستان

موسسه ملي سرطان (NCI) خاطرنشان مي کند که حدود 12.4 درصد زنان در معرض ابتلا به سرطان سينه در طول عمر خود هستند. در سرتاسر جهان، سرطان سينه شايع ترين شکل سرطان در زنان است.

 

رابطه دوران شيردهي با سرطان پستان

اخيرا دکتر چارلز Clevenger و تيم، در مرکز سرطان Massey Cancer University of Virginia Commonwealth در ريچموند، دريافتند که آنزيم که در نهايت در توليد شير مادر دخيل است نيز ممکن است نقش مهمي در توسعه سرطان سينه اي داشته باشد.

 

ارتباط کمبود ويتامين D (دي) با سرطان پستان

مطالعات جديدي از شواهد به دست آمده از برزيل جمع آوري شده ، که نشان مي دهد زناني که مبتلا به کمبود ويتامين ِD مي باشند بعد از شروع يائسگي، احتمال ابتلا به سرطان سينه در آنها افزايش مي يابد.

 

ساير علل در ايجاد اين نوع سرطان

بعضي از عوامل اصلي خطر سرطان پستان عبارتند از ، پيشرفت سن و چاقي بعد از يائسگي.

 

معمولاً اولين نشانه سرطان پستان چيست؟

يک توده در پستان يا زير بغل شما که از بين نمي رود. اين اغلب اولين علامت سرطان پستان است. پزشک شما مدت ها قبل از ديدن يا احساس آن مي تواند يک توده را در ماموگرافي ببيند. تورم در زير بغل يا نزديک استخوان يقه شما

 

وقتي به سرطان پستان مبتلا هستيد چه احساسي داريد؟

ضخيم شدن يا تورم بخشي از پستان. تحريک يا فرورفتگي پوست پستان. قرمزي يا پوسته پوسته شدن در ناحيه نوک پستانک يا پستان. کشيدن نوک پستانک يا درد در ناحيه پستانک

 

آيا از سرطان پستان احساس بيماري داريد؟

برخي از علائم عمومي که ممکن است سرطان پستان گسترش يابد عبارتند از: احساس خستگي مداوم. حالت تهوع مداوم (احساس مريضي) کاهش وزن و اشتهاي غيرقابل توضيح.

 

تومورهاي سرطان پستان چگونه هستند؟

روشي که احساس توده مي تواند اطلاعات زيادي در اختيار شما قرار دهد. تومورهاي سرطان پستان با لبه هاي محکم و زاويه دار سفت و محکم هستند. آنها بيشتر شبيه انگور هستند. تومور مانند کيست صاف نخواهد بود.

 

چه مدت مي توانيد بدون دانستن سرطان پستان داشته باشيد؟

سرطان پستان بايد قبل از احساس 30 بار تقسيم شود. تا تقسيم سلول 28 ، نه شما و نه پزشک نمي توانيد آن را با دست تشخيص دهيد. در بيشتر سرطان هاي پستان ، هر تقسيم يک تا دو ماه طول مي کشد ، بنابراين تا زماني که احساس يک توده سرطاني کنيد ، سرطان از دو تا پنج سال در بدن شما وجود دارد

 

7 نشانه سرطان پستان چيست؟

7 نشانه برتر سرطان پستان

تورم غدد لنفاوي زير بازو يا اطراف استخوان يقه. ...

تورم تمام يا بخشي از پستان. ...

سوزش يا گودي پوست. ...

درد پستان يا نوک پستان.

جمع شدن نوک پستان. ...

قرمزي ، پوستي يا ضخيم شدن پوست نوک سينه يا پستان.

ترشحات نوک پستان

 

آيا سرطان پستان مي تواند به طور ناگهاني ظاهر شود؟

علائم التهابي سرطان پستان مي تواند کاملاً ناگهاني ظاهر شود. سرطان التهابي پستان اغلب با عفونت پستان (ماستيت) اشتباه گرفته مي شود.

 

اولين جايي که سرطان پستان گسترش مي يابد کجاست؟

غدد لنفاوي زير بازو ، داخل پستان و نزديک استخوان يقه شما از اولين مکانهاي گسترش سرطان پستان هستند. اگر فراتر از اين غدد کوچک به ساير قسمت هاي بدن گسترش يابد ، "متاستاتيک" است.

 



:: برچسب‌ها: سلولهاي پستان , دکتر علی ستایش , تومور پستان ,
:: بازدید از این مطلب : 647
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر ستایش

تنگي آئورت

طي دوران نهفته بدون علامت، هيپرتروفي بطن چپ و تقويت پيش‌بار توسط دهليز، افزايش پس‌بار ناشي از تنگي آئورت را جبران مي‌کند. با تشديد بيماري، فرآيندهاي جبراني کفايت خود را از دست مي‌دهند و سبب بروز علايم نارسايي قلب، آنژين يا سنکوپ مي‌شوند. با تشديد تنگي آئورت و کاهش سطح دريچه آئورت به يک سانتي‌متر مربع يا حتي کمتر، ممکن است تغييرات کارکرد بطن چپ ديگر براي غلبه بر انسداد جريان خروجي و حفظ عملکرد سيستولي (حتي در صورت همراهي با افزايش پيش‌بار) کافي نباشد.

 

نقص به وجود آمده در کارکرد سيستولي، چه به تنهايي و چه همراه با اختلال کارکرد دياستولي، ممکن است به بروز باليني نارسايي قلب منجر شود. همچنين هيپرتروفي پيشرونده بطن چپ بر اثر تنگي آئورت منجر به افزايش نياز ميوکارد به اکسيژن ( و در نتيجه ايسکمي قلبي) مي‌شود؛ همزمان، هيپرتروفي ميوکارد ممکن است موجب فشار بر روي شريان‌‌هاي کرونري داخل عضله قلب شود که مسئول خونرساني هستند و اين مي‌تواند حتي در غياب بيماري عروق کرونر، سبب بروز آنژين (درد قلبي) شود. به علاوه، با شدت يافتن تنگي آئورت، برون‌ده قلب ديگر با فعاليت کردن افزايش بيشتري پيدا نمي‌کند. در اين شرايط، افت مقاومت عروق سيستميک که به طور طبيعي با انجام فعاليت ايجاد مي‌شود ممکن است موجب افت فشارخون و سنکوپ فعاليتي  شود. بروز برخي آريتمي ها مي تواند موجب سنکوپ استراحتي شود.

 

بيماري هاي آئورت

 

آيا بيماري هاي ژنتيکي وجود دارد که آئورت را تحت تأثير قرار دهد؟

بيماريهاي ژنتيکي موثر بر آئورت 1 آنوريسمهاي کروموزومي و ارثي آئورت قفسه سينه سندرمي و تشريح. 2 بيماري آئورت در ارتباط با دريچه آئورت دو سوپسيد. 3 انعقاد آئورت.

 

انواع مختلف بيماريهاي آئورت کدامند؟

علاوه بر بيماري هاي عروق کرونر و محيطي ، بيماري هاي آئورت به طيف گسترده اي از بيماري هاي شرياني کمک مي کند: آنوريسم آئورت ، سندرم حاد آئورت (AAS) از جمله تشريح آئورت (AD) ، هماتوم داخل رحمي (IMH) ، زخم تصلب شرايين (PAU) و آسيب زا آسيب آئورت (TAI) ، آنوريسم کاذب ، پارگي آئورت ، ...

 

چه عواملي باعث بيماري دريچه آئورت در قلب مي شود؟

بررسي اجمالي. بيماري دريچه آئورت وضعيتي است که در آن دريچه بين محفظه اصلي پمپاژ قلب شما (بطن چپ) و شريان اصلي بدن (آئورت) به درستي کار نمي کند. بيماري دريچه آئورت ممکن است يک بيماري در بدو تولد باشد (بيماري مادرزادي قلب) ، يا ممکن است به دلايل ديگري ايجاد شود.

 

آنوريسم روي آئورت شما چيست؟

آنوريسم آئورت يک برآمدگي غيرطبيعي است که در ديواره رگ اصلي خون (آئورت) ايجاد مي شود و خون را از قلب شما به بدن مي رساند. آنوريسم آئورت مي تواند در هر نقطه از آئورت شما رخ دهد و ممکن است به شکل لوله (فوزي فرم) يا گرد (ساکولار) باشد.

 

تنگي دريچه آئورت

در اين شرايط ممکن است فلپ (کاسپ) دريچه آئورت ضخيم شده و سفت شود و يا ممکن است با هم جوش بخورند. اين امر باعث باريک شدن دهانه دريچه آئورت مي شود. دريچه باريک شده قادر به باز شدن کامل نيست ، که باعث کاهش يا انسداد جريان خون از قلب شما به آئورت و بقيه بدن مي شود.

 

نارسايي دريچه آئورت

در اين شرايط دريچه آئورت به درستي بسته نمي شود و باعث جريان خون به سمت عقب در بطن چپ مي شود.

 

درمان شما به نوع و شدت بيماري دريچه آئورت بستگي دارد. در برخي موارد ممکن است براي ترميم يا تعويض دريچه آئورت به جراحي نياز داشته باشيد.

 

علائم

برخي از افراد مبتلا به بيماري دريچه آئورت ممکن است تا سالها علائمي را تجربه نکنند. علائم و نشانه هاي بيماري دريچه آئورت ممکن است شامل موارد زير باشد:

 

صداي غير طبيعي قلب (سوفل قلب) که از طريق استتوسکوپ شنيده مي شود

تنگي نفس ، به ويژه هنگامي که بسيار فعال هستيد يا دراز مي کشيد

سرگيجه

غش کردن

درد يا گرفتگي قفسه سينه

ضربان قلب نامنظم

خستگي بعد از تحرک يا داشتن توانايي کمتر در تحرک

کم خوردن (به طور عمده در کودکان مبتلا به تنگي دريچه آئورت)

افزايش وزن کافي (به طور عمده در کودکان مبتلا به تنگي دريچه آئورت)

 

چه موقع به پزشک مراجعه کنيم

اگر سوفل قلب داريد ، پزشک ممکن است به شما توصيه کند که به يک متخصص قلب مراجعه کنيد يا آزمايش به نام اکوکارديوگرام (سونوگرافي قلب) را انجام دهيد. اگر علائمي مشاهده کرديد که ممکن است بيماري دريچه آئورت را نشان دهد ، به پزشک مراجعه کنيد.



:: برچسب‌ها: بيماري مادرزادي قلب ,
:: بازدید از این مطلب : 558
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 تير 1400 | نظرات ()